Indie magazines veroveren de markt

Ondanks dat ik veel nieuws online verzamel, ben ik echt ‘verslaafd’ aan print magazines. Heerlijk op de bank met een pot thee en geïnspireerd worden door mooie beelden en verhalen. De laatste jaren zie je steeds meer mooi vormgegeven (food) magazines op de markt komen, zonder al teveel advertenties. De zogenaamde ‘Indie magazines’ las ik vanochtend op de website van de Los Angeles Times.

Mooie fotografie

Van de vijf magazines die genoemd worden, heb ik er vier regelmatig in huis liggen. Mijn favorieten van deze zijn absoluut Cereal Magazine, Kinfolk Magazine en Gather Journal. Maar daar wil ik twee andere favorieten Sated Magazine en Fool ook zeker aan toevoegen. Prachtige beelden en mooie verhalen! Deze magazines zijn door liefhebbers opgezet zonder teveel afleiding van advertenties. Wat helaas wel betekent dat de magazines niet heel goedkoop zijn. Maar wat mij betreft zeker het geld waard.

Verkrijgbaarheid

In Nederland zijn deze magazines lastig verkrijgbaar maar boekhandel Athenaeum in Amsterdam heeft ze meestal wel liggen. Daarnaast kun je Kinfolk Magazine ook als iPad app downloaden. Ook niet goedkoop maar echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *