‘Hans heeft honger’ pop-up foodexperience

Vorige maand ontving ik in m’n mail een uitnodiging voor een pop-up foodexperience met de naam ‘Hans heeft honger’. Dat klonk bijzonder en aangezien Edwin Sander, voorheen werkzaam bij o.a. tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, verantwoordelijk zou zijn voor het eten hoefde ik er niet zo lang over na te denken of ik wel of niet zou gaan.

Hans Struijk Fietsen

De locatie was al wel bekend, een industriële loods van Hans Struijk Fietsen maar dat was dan ook alles wat de organisatie van Ourground door liet schemeren. Het zou in ieder geval een bijzondere beleving worden en daar was niets aan gelogen.

Uitverkocht

De laatste kaarten voor dit pop-up foodevent kon je op een ludieke manier bemachtigen. Op facebook werden foto’s geplaatst van waar de dames van Ourground zich op dat moment in Amsterdam bevonden. Dan moest je er dus voor zorgen dat je daar zo snel mogelijk ook was om de laatste kaarten te bemachtigen.

Tussen de fietsen

Zaterdag 12 oktober verzamelden 50 nieuwsgierigen zich in de loods van Hans Struijk. Na een welkomstdrankje en twee amuses mocht iedereen richting een donker gedeelte van de loods waar een heftruck klaar stond. In kleine groepjes werd je met deze heftruck door het magazijn gereden naar één van de gangpaden. In dit gangpad waren in de stellingen zitjes gemaakt voor twee, drie of vier personen. Midden tussen de fietsen ging je dus aan tafel met uitzicht op de mobiele keuken aan het einde van het gangpad.

Bijzondere ingrediënten

Het eten en de drank werd door middel van de heftruck naar alle tafels gebracht en moest je naar de wc of even roken, dan kwam de heftruck weer voorrijden om je naar beneden te halen. Werkelijk een prachtige beleving die de dames van Ourground en chef Edwin Sander hadden neergezet! Edwin en zijn koks verraste iedereen met bijzondere smaken en ingrediënten zoals escabeche limoenblad, Gillardeau oester en rode ui compote met vanille en caramel van aceto bianco. De livemuziek maakte het bijzondere plaatje compleet. Tot slot werd iedereen weer uit de stellingen getakeld en wandelden we naar een ander gedeelte van de loods maar tafels waren gemaakt van pallets met daar bovenop een grand dessert. Met de lepel in de hand kon je heerlijk genieten van alles wat er op tafel lag.

Ourground & Edwin Sander

Dit bijzondere event werd georganiseerd door de dames van Ourground, een blog met naar eigen zeggen ‘gekke, waardevolle en mooie verhalen over Amsterdam’. Edwin Sander is inmiddels met zijn eigen bedrijf aan de slag gegaan en verzorgt bijzondere foodconcepten en catering. Neem zeker even een kijkje op de websiteen facebookpagina’s van Ourground en Edwin Sander.

Onderstaand een aantal foto’s en de overige kun je vinden op mijn Flickr pagina.

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *