Genieten bij Ron Gastrobar

Gisteravond voor de eerste keer, na de overstap op het nieuwe concept, een bezoekje gebracht aan Ron Gastrobar. Al twee keer eerder had ik bij Ron Blaauw gegeten maar nog niet bij zijn nieuwe formule en ik was natuurlijk heel erg benieuwd naar de veranderingen. Van de ruim 25 gerechten op de kaart hebben we er acht verschillende geproefd met bijpassende wijnen en dat was in één woord, genieten!

Het roer om

Afgelopen april gooide Ron Blaauw het roer om. Niet meer krampachtig koken voor Michelin maar koken vanuit zijn hart en voor zijn gasten. Back to basics, laagdrempelig maar wel in de stijl zoals Ron al jaren kookt. En dat is exact wat mijn ervaring van gisteren was bij Ron Gastrobar. De gerechten zijn nog steeds verrassend met gedurfde smaakcombinaties maar de sfeer is minder ‘opgeprikt’.

Wat hebben we geproefd

  • Salade van jonge boontjes met Hollandse nieuwe en crème van tonijn
  • Cassoulet van jonge peulvruchten met slakjes en kruidenboter
  • Koningskrab met romige aardappelpuree, bieslook en schaaldierensaus
  • Snoekbaars met fregola, zeekraal, spinazie en Hollandaisesaus
  • Wagyuburger met prei, chili en dragon-zuringcrème
  • Ron’s bloemkool met varkenssaucijs van slagerij de Ridder
  • Parfait van pure chocolade met krokant spek en hibiscussorbet
  • Een selectie van Betty’s Kaas

Nog 21 gerechten te gaan :) Absoluut een aanrader om op je todo te zetten!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *