FoodWeLovebox samengesteld door Beluga

Kerstpunch FoodWeLove

Een paar maanden gelden had ik mijn abonnement op de FoodWeLove box even stop gezet. De keukenkastjes begonnen een beetje uit te puilen. Maar deze maand kon ik het niet laten hem toch te bestellen want hij werd samengesteld door sterrenchef Hans van Wolde van Beluga Loves You in Maastricht.

Sterrenbox

Een beetje van Hans, een beetje van de beste leveranciers van Hans en een vleugje Maastricht. Dat wordt dus een sterrenbox vol lekkers. En aangezien Hans gek is van vuurwerk, konden de sterretjes natuurlijk niet ontbreken ;) Wat zat er verder allemaal in deze maand.

  • Rijst van Lotao: echte glamour rijst met namen als Glam Wedding Pink en Royal Pearl Black.
  • Worst van Mangalicahof: Mangalica, oftwel wolvarken, is een oud continentaal spekvarken uit Hongarije. Maarten Jansen, oprichter van de Mangalicahof, is opgeleid in de biologisch dynamische landbouw en veeteelt. De varkens van Maarten hebben een uitstekend leven: ze kunnen wroeten, scharrelen zelf hun eten bij elkaar en nemen uiteraard regelmatig een modderbad.
  • Beluga bier: sinds een paar jaar heeft Beluga zijn eigen bier, gebrouwen door Brouwerij de Fontein. Een ‘vrouwenbiertje’ volgens Hans en perfect als aperitief. Serveer dit biertje met gember en verveine ijskoud in een wijnglas.
  • Pittige piccalilly van Kesbeke: Hans en Oos Kesbeke gingen om de tafel om samen te bedenken welke product het beste in deze box zou passen. Het werd een pittige piccalilly, één van de favorieten van Hans.
  • Kerstkruiden: als ik aan de winter denk, denk ik aan Glühwein. Een zakje kerstkruiden met sinaasappel, die is gedroogd in de keuken van Beluga, kon dan ook niet ontbreken.
  • Black Lava Salt Hawaii van Tasting Collection: dit zwarte zout wordt gemaakt op Hawaii. Het zwarte zout ontstaat door zeewater te verzamelen in grote meren op zwarte lavarotsen. Hans bedacht er meteen een gerecht bij van gesneden rauwe zeebaars met hazelnootolie en citroen.
  • Sterrenbonbons van La Fève: in 2010 startte Geert-Jan zijn bedrijf La Fève. In veel toprestaurants staan de desserts en bonbons van Geert-Jan op tafel. Niet voor niets won hij de prijs voor beste bonbon van Nederland. De bonbons in deze box ontwikkelde hij samen met een aantal sterrenchefs waaronder Hans.
  • En als laatste het boek Moods van Hans van Wolde zelf: “Geniet van het leven, haal alles eruit wat erin zit, maar neem het af en toe met een korreltje zout.” Niets meer aan toe te voegen…

Kerstpunch (4 glazen)

En er zaten natuurlijk weer een paar heerlijke recepten in de box waaronder deze kerstpunch.

Ingrediënten

  • 1/2 fles rode wijn
  • 80 gram suiker
  • 1 dl Amaretto
  • 1 dl Licor 43
  • 3 dl slagroom
  • 1 theelepel cacao
  • zakje kerstkruiden

Bereiding

  1. Zet de wijn op met 50 gram suiker en laat goed doorkoken. Haal van het vuur, voeg de kerstkruiden toe en laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom met de rest van de suiker en de cacao op tot ‘lopend’.
  3. Warm voor het serveren de wijn even op, zeef het geheel en verdeel over 4 wijnglazen. Schenk de room er voorzichtig op en drink warm.

Santé!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *