FoodWeLoveBox door Monique van Loon

Deze maand is de FoodWeLoveBox samengesteld door Monique van Loon, hoofdredacteur van het online platform Culy.nl. Monique volg ik al een tijdje op Twitter, facebook en Instagram, dus dat het met de inhoud van de FoodWeLoveBox wel goed zou zitten verbaasde mij niet :) Ik weet dat Monique gek is van caramel en zout en deze ingrediënten zitten er dus ook in verschillende combi’s in de box. Alle goede voornemens maar even overboord en snel gaan genieten van de inhoud!

FoodWeLoveBox januari

Wat zit er deze maand in de box:

  • Roomboter Amsterdamse Koggetjes // Banketbakkerij van Strien
  • Lightly Seasalted Hand Cooked English Crisps // Tyrrell’s
  • Fruit & Kruid Water // Leev
  • Boeren CaramelZ met Fleur de Sel // CaramelZ uit Arnhem!!!
  • Relax thee // Pukka
  • Truffel mayonaise // Jean Baton
  • Gezouten Caramel Nougat met Tahitiaanse Vanille // Dreams of Magnolia

Fudgy Chocolate Chip Brownies

In de box zitten ook altijd een aantal receptkaarten waaronder deze maand dit recept voor brownies.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 brownies)

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille-essence
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • een handvol (witte) chocolate chips
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 eieren
  • een vierkante of rechthoekige bakvorm
  • bakpapier
  • een beetje boter om de vorm mee in te vetten
  • poedersuiker om te garneren

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter. Meng de suikers door elkaar in een kom. Roer de eieren los en doe ze er bij. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, het cacaopoeder en de vanillesuiker of -essence toe. Op het laatst doe je de chocolate chips er doorheen. Het beslag is nu klaar!
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden, of als je een heteluchtoven hebt op 150 graden.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet in met boter. Stort het beslag voorzichtig in de bakvorm en zet 30 minuten in de oven. Het is afhankelijk per oven of deze tijd exact klopt. Doe een test met een naald of sateprikker: aan de zijkant van de brownie moet die er droog uit komen, in het midden nog een beetje nat. Laat hem nu minimaal nog een uur in de vorm afkoelen. Snijd daarna in stukken en bestuif met poedersuiker.

Voor een leuke twist kun je gehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen.

Genietse!

Zelf ook een FoodWeLoveBox bestellen of cadeau geven? Ga dan naar de website van FoodWeLove.

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *