FoodWeLove Box Maart: La Douce France

FoodWeLove Box maart 2014

Om alvast in de vakantiestemming te komen heeft de FoodWeLove Box van maart als thema La douce France. Een goede reden om onder het genot van een goed glas rode wijn deze box uit te pakken.

Deze maand in de FoodWeLove Box

Voor dit thema heeft het team van FoodWeLove een aantal Franse favorieten geselecteerd waarmee weer heerlijke gerechten kunnen worden gemaakt, of gewoon lekker voor bij de borrel. In de box van deze maand zitten:

  • Comté // Fromagerie L’Amuse: eigenaresse Betty heeft speciaal voor deze box een mooie gerijpte Comté uitgezocht van Marcel Petite uit de Franse Jura. Nu nog even een lekker glas wijn er bij zoeken.
  • Soupe de Poissons // Crust’armor: kant-en-klaar gaat er bij niet echt in maar deze soep schijnt heel bijzonder te zijn en door gerenommeerde restaurants als basis voor hun soep te worden gebruikt. Toch maar uitproberen dus.
  • Rouille // Crust’armor: goed voor in de vissoep of om een ander soort soep een beetje extra pit te geven.
  • Saussicons au figues // Souvenirs de France: gewoon goede worst gevuld met vijgen.
  • Limonade Artisinale // Elixia: dit drankje komt van de oudste limonademakers in Frankrijk. Snel proeven dus want het moeten spectaculaire smaken zijn.
  • Craquelins // Bellier: eigenlijk gewoon beschuit maar deze Franse versie geeft toch meteen het vakantiegevoel.
  • Bouillon en France // Bouillon Magazine: een bundeling van 33 culinaire Frankrijkvertellingen uit eerder verschenen Bouillon Magazines. Heerlijk voor als je op een zonnige namiddag onderuit in je tuin hangt met een glas wijn.

Verfrissend drankje

Op één van de bijgevoegde receptenkaarten staat de bereiding van een verfrissende Elixia-elixer. Het delen waard!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 16 blaadjes munt
  • 4 limoenen
  • 250ml Elixia limonade Artisinale
  • 500ml prosecco
  • ijsklontjes

Bereiding

  1. Kneus de muntblaadjes in een vijzel en verdeel ze over vier longdrinkglazen. Halveer de limoenen. Snijd de ene helft in vier dunnen partjes, knijp het sap uit de andere helften en voeg met de parten toe aan de munt.
  2. Verdeel achtereenvolgens de limonade en de prosecco over de glazen en voeg ijs toe.

Laat de lente maar komen!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *