Fairtrade Food Box

Fairtrade Foodbox

Een paar weken geleden ontving ik van Max Havelaar de eerste Fairtrade Food Box. Met deze box wil Fairtrade Nederland de verhalen vertellen achter de producten. Inmiddels zijn wereldwijd 1,3 miljoen boeren aangesloten uit 70 ontwikkelingslanden. Genoeg verhalen dus!

High tea

Bij deze eerste box is gekozen voor het thema ‘high tea’. Als theeliefhebber werd ik hier dus extra blij van! Naast een aantal heerlijke theeën zaten er ook nog sapjes en sweet treats in deze box. De vraag van Max Havelaar was om met de producten in deze box ook een aantal recepten te maken. Ik ben zelf geen ‘receptenmaker’ maar mijn ijsjes vond ik best een leuk idee ;) Bij mede-blogger Alexandra, van ServeWithCream, zag ik al wel een heerlijk recept van een perentaart met vanille chai thee voorbij komen. Maar eens uitproberen…

Fairtrade Foodbox

In deze box…

  • Clipper Tea // Al lange tijd één van mijn favoriete theemerken al moet ik wel zeggen dat ik het jammer vind dat hij nu ook bij de Albert Heijn ligt. Dit maakt hem minder bijzonder maar het is wel goed dat een breder publiek nu kennis kan maken met deze thee.
  • Communitea Peeze // Deze thee kende ik nog niet. Het is in ieder geval prachtig verpakt en in elk envelopje zit naast het theezakje een persoonlijk briefje van iemand die in Sri Lanka bij de theeproductie betrokken is. Een mooie manier om de thee persoonlijker te maken.
  • Green & Black organic chocolate // De repen van dit van oorsprong Britse bedrijf hebben bijzondere smaken en zijn ook nog eens Fairtrade of biologisch. In de naam staat ‘Green’ voor de duurzame werkwijze en ‘Black’ voor de intensiteit van hun chocolade.
  • Hero fruitsappen // Een primeur in deze food box want de allereerste Fairtrade fruitsapjes van Hero zitten er in. Fruitsappen vind ik meestal te zoet maar in dit geval heb ik er ijsjes van gemaakt en deze waren heerlijk verfrissend en niet al te zoet.
  • Piramide thee // Dit jaar zijn weer 12 nieuwe Fairtrade theesmaken ontwikkeld door Piramide. In mijn box zat de Groene thee citroen.
  • Pukka thee // Ook de theeën van Pukka staan in mijn favorieten-lijstje. In mijn box zat wel een heel bijzondere thee die ik nog niet kende, de Chai à la vanille die Alexandra in haar perentaart heeft verwerkt.
  • Tony’s Chocolonely paaseitjes // Bij een high tea kan chocolade natuurlijk niet ontbreken en de eitjes van Tony’s zijn heerlijk! Elk jaar verstopt Tony’s een gouden ei ter waarde van 600 euro in één van de doosjes, helaas niet die van mij ;)
  • Vital Nougat // Nougat uit België gemaakt naar een oud familierecept van Vital Gomez die in 1926 vanuit zijn huis nougat begon te verkopen.
  • Xugar // ‘De nieuwe suiker’ staat op de verpakking vermeld. Xugar is een blend van Fairtrade suiker en het natuurlijke stevia-extract waardoor het twee keer zo zoet is als normale suiker. Dus wel de smaak van suiker maar 50% minder calorieën.

Fairtrade Foodbox

Absoluut een leuke box van Max Havelaar en goed dat de verhalen achter de producten op deze manier onder de aandacht worden gebracht!

Meer weten over Fairtrade Nederland? Bekijk dan hun website! En kijk ook even naar de nieuwe Facebook-campagne: The Fair Share die ze samen met delicious. magazine hebben opgezet. Misschien win jij wel een reis naar Sri Lanka om de theeplantages te bezoeken…

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *