Fairtrade chocoladetransport met een zeilschip

Vanuit Grenada is er op dit moment een zeilschip onderweg via de Verenigde Staten naar Nederland, met 50.000 repen chocolade aan boord voor de Amerikaanse en Europese markt.

Dromen van CO2-vrij vervoer

Mott Green, gepassioneerd chocolademaker en oprichter van The Grenada Chocolate, had een droom om zijn chocolade CO2-vrij te vervoeren vanuit de Carribean via de Verenigde Staten naar Europa. Samen met de Nederlandse Schoenerbrik Tres Hombres heeft hij deze droom kunnen realiseren.

18.000 chocoladerepen

Met 18.000 repen voor de Europese markt is de chocoladeboot nu dus onderweg naar Amsterdam. De verwachting is op dit moment dat de boot in juni aan zal komen. Je kunt de voortgang overigens exact volgen met de shiptracker op de website van de Chocoladeboot.nl.

Beelden overtocht

Als je even de tijd hebt bekijk dan onderstaand filmpje over de zeiltocht naar Nederland. Zelf ben ik op een dergelijk zeilschip een aantal keer van Nederland naar Engeland gezeild met de Race of the Classics. De beelden zijn voor mij dan ook heel herkenbaar, alleen is deze zee iets blauwer en het weer mooier dan dat ik heb meegemaakt :)

Tres Hombres Fair Transport for Grenada Chocolate from Tom Coady on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *