Eenvoudig en snel zelf Speltbrood maken

Speltbrood

Regelmatig maak ik dit Paleobrood met het recept van Edwin Sander om voor de lunch mee te nemen. Dit recept is al makkelijk maar nu heb ik een nog eenvoudiger en sneller recept gevonden voor speltbrood. Binnen 10 minuten in de oven en na 35 minuten heb je een heerlijk speltbrood met rozijnen en cranberries!

Print

  • Cook Time: 35 minuten
  • Total Time: 45 minuten
  • Category: Ontbijt/snack

Ingredients

  • 250 gr volkoren speltmeel
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • beetje zeezout
  • vulling: rozijnen en cranberries
  • bakblik
  • bakpapier of boter

Instructions

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Roer de droge ingrediënten met een lepel door elkaar in een kom en voeg het ei en de Griekse yoghurt toe. Meng alles goed door elkaar totdat het mengsel een plakkerig deeg wordt.
  3. Vet een bakblik in met wat boter en verdeel het deeg hierin. Ik gebruik zelf voor het gemak meestal bakpapier. Je haalt je brood er dan ook makkelijk uit.
  4. Duw tot slot wat rozijnen en/of cranberries in het deeg.
  5. Zet het bakblik in de oven en bak het speltbrood af in 35 minuten.

Nutrition

  • Serving Size: 10 plakken
  • Calories: 1418
  • Sugar: 32 gram
  • Fat: 38 gram
  • Saturated Fat: 15 gram
  • Unsaturated Fat: 20 gram
  • Carbohydrates: 219 gram
  • Fiber: 22 gram
  • Protein: 50 gram

En klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *