‘Gezonde’ brownies van amandelmeel

brownie van amandelmeel

Met nog veel amandelmeel in huis voor het maken van mijn inmiddels favoriete meeneem-lunch paleobrood, wilde ik eens kijken of er ook brownies van kon maken. Na een rondje Google kwam ik een recept tegen op de blog van Jelmer de Boer. Nadat ik bovenstaande foto van deze brownies op mijn Facebook had geplaatst, kreeg ik zoveel reacties en vragen naar het recept dat ik hem toch maar even online heb gezet.

‘Gezonde’ brownies

Gluten-, tarwe-, zuivel- en suikervrije brownies, dat kan toch niet lekker zijn zou je denken. Maar in tegendeel, ik vind ze heerlijk. Je moet geen zoete brownie verwachten maar wie van pure chocolade houdt, wordt heel blij van deze brownies. De plastic zakjes op de foto komen overigens van de Sligro en de  washi tape van de Hema. Zijn die vragen ook meteen beantwoord :)

Print

brownie van amandelmeel
 • Cook Time: 20 minuten
 • Total Time: 35 minuten
 • Category: Gewoon lekker

Ingredients

 • 100 ml kokosolie
 • 100 ml agavesiroop
 • 100 gram amandelmeel
 • 10 eetlepels rauwe cacao
 • 4 losgeklopte eieren
 • zout
 • extra: amandelen en/of walnoten
 • taartvorm (36x13cm)

Voor de vorm heb ik zelf deze taartvorm van Dille & Kamille gebruikt. Hier past bovenstaande inhoud precies in en ik vind de losse bodem echt ideaal. Voor de agavesiroop had ik deze keer zes flinke eetlepels honing gebruikt omdat ik de siroop niet in huis had.

Instructions

 • Verwarm je oven voor op 180 graden.
 • Smelt de kokosolie in een kleine pan en voeg de agavesiroop toe.
 • Doe in een kom of keukenmachine het amandelmeel en de rauwe cacao. Roer de gesmolten kokosolie en agavesiroop er goed door heen.
 • Voeg als laatste de losgeklopte eieren en het zout toe.
 • Vul je taartvorm en duw eventueel nog amandelen of walnoten in het deeg.
 • Plaats je taartvorm in de oven voor zo’n 15-20 minuten. Test eventueel met een satéprikker de binnenkant. Hij moet niet helemaal droog zijn.

Nutrition

 • Serving Size: 12 stuks
 • Calories: 1123 kcal
 • Sugar: 5 gram
 • Fat: 93 gram
 • Saturated Fat: 14 gram
 • Unsaturated Fat: 74 gram
 • Carbohydrates: 18 gram
 • Fiber: 4 gram
 • Protein: 57 gram

Smakelijk!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *