Brave burgers van Mister Kitchen

In het delicious. magazine van augustus kwam ik heerlijke recepten tegen voor burgers bedacht door de mannen van Mister Kitchen. Eén van deze burgers moest natuurlijk worden getest! Dit weekend hebben we de kalfsburger met avocadosalsa en maïskolf uitgeprobeerd. Alleen het Jersey-kalfsgehakt van Jacob Beeker hebben we vervangen door gehakt van de Livar varkens. Ook erg lekker!

Deze burgers zelf maken? Onderstaand het recept uit het delicious. magazine.

Kalfsburger met avocadosalsa en maïskolf

(8 personen)

800 gr Jersey kalfsgehakt grover gemalen
2 eieren
8 stuks zoete maïskolven
Libanees platbrood of Turks brood
tortillachips voor erbij

Avocadosalsa

2 tomaten in stukjes
1 rijpe avocado in blokjes
1/2 rode peper zonder zaadjes fijngesneden
1 el fijngesneden jalopenopeper
4 el gesneden koriander
sap van 1 limoen
2 el (zonnebloem- of arachide-) olie

Bereiding

Kneed het gehakt goed door met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Maak er 8 burgers van en leg ze afgedekt 30 minuten in de koelkast.
Meng alle ingredienten voor de salsa en breng indien nodig nog op smaak met zout.
Bestrooi de maïs met zout e peper en rooster op de bbq of in de grillpan rondom goudbruin en van binnen warm. Wij hebben ze eerst even 10 minuten voorgekookt, je kunt ze ook al gekookt kopen in de supermarkt. Houd je maïskolven warm onder aluminiumfolie terwijl je de burgers grilt.
Rooster de burgers op de bbq of in de grillpan moo bruin in 8-10 minuten en tot de binnenkant licht rosé is.
Serveer de burgers met het platbrood, de mais, salsa en tortillachips.

Eet smakelijk!

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *