Bietenpannenkoekjes met geitenkaas van sterrenchef Niven Kunz

bietenpannenkoekjes met geitenkaas van Niven Kunz

Ik ken Niven inmiddels alweer een jaartje of zes. Niven is één van mijn favoriete chefs. Lekker eigenwijs en hij heeft in Nederland de groenten mede weer op de kaart gezet met zijn 80/20 filosofie. Deze filosofie staat voor 80% groenten en 20% vlees, vis of gevogelte. Regelmatig mag ik de gerechten van Niven fotograferen, en dan kan ik ze natuurlijk ook meteen proeven. Heeeel vervelend … ;)

Koken met Groente!

Inmiddels heeft Niven al een aantal kookboeken uitgebracht en afgelopen juni is daar het boek Groente! aan toegevoegd. Uit dit boek heb ik al een aantal recepten gemaakt maar aangezien ik dol ben op bieten zijn de ‘bietenpannenkoekjes met geitenkaas’ absoluut mijn favorieten voor ontbijt of lunch.

Waarom zo dol op bieten?

Omdat ze me op meerdere manieren blij maken. Allereerst vind ik de aardse smaak heerlijk. Vervolgens die mooie dieprode kleur die zo fantastisch kleurt in je gerechten. Daarnaast is uit diverse onderzoeken gebleken dat bieten ook nog eens je sportprestaties verbeteren omdat ze vol met nitriet zitten én je spijsvertering doordat bieten veel vezels bevatten. En -last but not least- bieten zitten vol goede voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën.

Allemaal aan de bieten dus!

Print

  • Total Time: 30 minuten
  • Category: Ontbijt/lunch

Ingredients

Pannenkoeken

  • 250ml bietensap
  • 125 gram bloem
  • 1 groot ei
  • snufje zout
  • olie om in te bakken

Topping

  • half bosje radijsjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • appelstroop
  • bietenblad

Extra

flensje- of koekenpan
steekring diameter 10cm

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom met een garde of staafmixer tot een gladde massa.
  2. Bak dunne flensjes met een klein beetje olie.
  3. Steek met de steekring rondjes uit de pannenkoeken.
  4. Snijd de loof van de radijsjes en blancheer ze 10 seconden in kokend water en koel met koud water af. Snijd ze vervolgens in vieren.
  5. Leg de bietenpannenkoekjes op een bord en verdeel de radijskwarten over de pannenkoeken. Brokkel er wat geitenkaas over, besprenkel met appelstroop en garneer met bietenblad.

Nutrition

  • Serving Size: 8 pannenkoekjes
  • Calories: 654 kcal
  • Sugar: 11 gram
  • Fat: 19 gram
  • Saturated Fat: 7 gram
  • Unsaturated Fat: 12 gram
  • Carbohydrates: 52 gram
  • Fiber: 9 gram
  • Protein: 51 gram

Ik gebruik zelf in plaats van de appelstroop regelmatig balsamicostroop en in plaats van het bietenblad munt.

Genietse en als jij ze ook maakt ben ik natuurlijk benieuwd wat je er van vindt!

* voedingswaarden berekend met de Lifesum app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *